Tweede interview: Ian Raeymaekers

Dag Ian, hartelijk dank om even wat tijd te maken voor ons.

– Voor de mensen die je nog niet kennen, kan je een korte introductie geven over jezelf?

Ik ben Ian Raeymaekers, wonend te Buggenhout en ik ben geboren in 1995 🤙🏼

In het dagelijks leven werk ik als facteur in Grimbergen.
Daarnaast ben ik de laatste tijd beetje (zoals heel België bijna) begonnen met padel. Daarnaast ga ik nog geregeld lopen om in conditie te blijven.
In de zaal ben ik meer aanvallend ingesteld maar als het nodig is speel ik ook wel eens graag als vliegende keeper. Dit dan in een situatie waar we een achterstand goed moeten maken en zonder échte keeper gaan spelen. Als we er dan in slagen om toch nog dat puntje uit de brand te slepen, dan ben ik extra content.

Ik kom volgend seizoen voor het 2de jaar op rij uit voor TK Meldert. Ik speel daar samen met enkele ploeggenoten en coach van Moratex. Ik vind er ook enkele vrienden terug van vroeger.

– Je speelt al een tijdje in ons mooi blauw shirt, wat was in die periode je mooiste wedstrijd?

Ik denk dat de mooiste wedstrijd voor mij persoonlijk diegene op Anderlecht is. Dat was een historisch moment tot nu toe voor zowel de club als mezelf. We hebben daar zo hard voor gewerkt toen. Ik geef toe dat ik die beelden stiekem nog eens durf te bekijken. Ik weet nog goed dat ik na de wedstrijd naar de kleedkamer stapte en ik helemaal aan het trillen was van de adrenaline. Ik kon bijna niet meer normaal drinken. Dus dat is voor mij absoluut het mooiste moment.

– Ten tijde corona is het niet makkelijk om ons favoriet spelletje te beoefenen. Hoe houd jij je momenteel bezig?
Zoals ik al eerder zei door te padellen en te lopen.
Als postbode kan ik ook de benen los fietsen. Dat doet wel deugd als ik de dag er voor ben gaan lopen.

– Wat zijn jouw ambities naar volgend seizoen toe?

We hebben al een ‘voorproefje’ gekregen dus we weten ongeveer waar we ons aan mogen gaan verwachten. We hadden het in sommige wedstrijden wel moeilijk maar we spelen al heel lang samen en kennen elkaar daardoor heel goed. Dat is iets wat wij in ons voordeel hebben. We hebben door de jaren heen een echte vriendschap opgebouwd en dat zie je wel op het veld vind ik. Iedereen vecht voor elkaar.

Ik denk dat het realistisch is om te zeggen dat we onszelf volgend seizoen niet in de problemen moeten laten komen en gewoon een rustig seizoen willen draaien. Op individueel vlak wil ik conditioneel nog een tikkeltje verder staan in vergelijking met vorig seizoen. Zodat ik meer kan geven voor de ploeg tijdens de wedstrijden.

– Wat is jouw boodschap aan onze jeugdspelers?

Aan onze jeugd kan ik meegeven dat je leergierig moet blijven. Niet te snel tevreden zijn met je geleverde prestatie. Daarnaast als je goed hebt gespeeld wil ik vooral meegeven dat ze moeten genieten van hun prestatie. Geniet van het moment, van je overwinning. Achteraf kan je ook, wanneer je ambitie hebt, bekijken wat je beter kan doen. Maar blijf vooral GENIETEN. Het is de mooiste sport die er is !

– Wat is jouw stoutste droom om met Moratex nog te bereiken? Met andere woorden: waar droom je nog van?

Ik denk dat we als club al heel wat hebben gerealiseerd waarvan we hebben gedroomd. Natuurlijk blijven de dromen zich nu alleen maar uitbreiden en dan denk ik dat als je mag en moet verder dromen je kan dromen van kampioen spelen in 1st afdeling en de beker winnen. Natuurlijk zijn dit ‘dromen’ maar deze zijn niet onmogelijk ! Hard werken de komende seizoenen met iedereen en dan kunnen we misschien wel het onmogelijke realiseren. De sterkte van deze club is het familiegevoel én dat moet behouden worden. Dat is onze absolute kwaliteit.

#55

Bedankt voor de fijne babbel, Ian!

MORATEX TAKEAWAY EETFESTIJN

 

BESTEL HIER!

Het bestuur en spelers danken u voor de steun aan onze club!