MO A - Futsal Shoduko Aarschot

15-09-2023 21:30

Gemorst met de kansen!
Het begon goed met een paar halve kansen van de broers Roquet. In minuut 3 was het wel raak, Jason De Bie kon de bal afsnoepen van een Seraing-verdediger en de 1-0 binnen leggen.
Kort daarop een ingestudeerde vrijetrap tussen Michaël Roquet en Jason De Bie. En de 2-0 stond op het bord. Dan volgde een resem aan kansen waar bijna elke Moratexer-speler was betrokken maar de score liep niet op. Halfweg de eerste helft zakte het tempo en Seraing begon beter in de wedstrijd te komen met als gevolg de aansluitingstreffer. We roken het rood-zwarte gevaar maar zowel Enzo Mendoza met een hele grote kans als David Roquet (op de paal) konden niet scoren. In minuut 24 bezorgde David Roquet, met een snoeihard schot, ons weer wat speling met 2 goals verschil. Maar het gevaar schuilde in onze foutenlast. Seraing kreeg een 9-metertrap maar met een puike redding van Matthias De Jonge kwamen de Luikenaars vooralsnog niet dichter. De rust halen met een 3-1 voorsprong was de boodschap maar toch liep dit nog mis. In de allerlaatste seconde, van een wel hele lange laatste minuut, scoorde Seraing de 3-2 en was het gevoel, van zoveel gemiste kansen en het opnieuw in de wedstrijd laten komen van Seraing, toch wat wrang.
Hetzelfde scenario herhaalde zich in het begin van de tweede helft. Ian Raeymaekers besloot tot 2 maal toe op de keeper en in minuut 9 belemmerde de paal zijn eerste doelpunt van het seizoen. Tot overmaat van ramp was het Seraing dat profiteerde van een foutje en zo op gelijke hoogte kwam.
We gaven de moed echter niet op en toen Michaël Roquet de goed vrijgelopen Conteh Abubakarr kon bedienen schoof die laatste de bal netjes onder de doelman door. Ook Amine Belhadi kreeg nog een aantal kansen maar het was opnieuw Seraing dat kon scoren, 4-4. Gelukkig kende deze thriller een goed einde want opnieuw Jason De Bie, met zijn derde van de avond, kon op ongeveer
5 minuten van het einde de eindstand vastleggen. De veer leek nu gebroken bij Seraing en ook zij liepen nog tegen een zesde fout aan maar ook wij misten die unieke kans.
Onze eerste overwinning op het hoogste niveau was een feit, al kon die al veel vroeger in de wedstrijd veiliggesteld worden.
Proficiat aan de spelers en coaches en ook een dikke pluim aan al onze medewerkers om deze wedstrijd corona-proof te laten verlopen!